De wijnen uit het uitgebreide assortiment van L'impératrice zijn afkomstig uit onderstaande landen.  U krijgt bij elk land een overzicht van de wijnen waarvan L'impératrice de exclusief-import heeft. Klik voor een compleet overzicht van het assortiment op "wijnproeven". Daar kunt u uw gegevens invullen en u ontvangt zo snel mogelijk de uitgebreide wijnprijslijst. 
.

Leveringsvoorwaarden
Voor alle wijnen geldt: 
6 flessen per soort, vanaf 24 franco huis geleverd. 
Prijzen exclusief BTW en verzendkosten, prijswijzigingen voorbehouden.
Levering en betaling in overleg.

 

 

 

Weingut Schales
Dit familiebedrijf, gevestigd in Flörsheim, maakt al sinds 1786 absolute topwijnen. Onder de bezielende leiding van Anton Schales wordt dit wijngoed tot de top drie in het wijngbied Rheinhessen gerekend.
Helaas zijn de Nederlanders bevooroordeeld als het aankomt op Duitse wijnen. De markt is helaas overspoeld met de goedkopere, minder kwalitatieve wijnen, die hier in ons land gretig aftrek vinden. Een Duitse topwijn is er bijna niet te vinden. Uiteraard heeft l'Impératrice er wel een aantal in het assortiment. 
Ontdek wat een Duitse topwijn is en u zult het dan waarschijnelijk met mij eens zijn als ik beweer dat Duitsland op het gebied van witte wijnen absoluut in staat is de Franse wijnen naar de kroon te steken in kwaliteit, maar met een betere prijs.

Rheinhessen is een gebied dat bekend is om zijn delicate en mild zachte wijnen. Ik zal dat niet ontkennen. Geniet maar eens van een delicate Beeren Auslese of nog mooier; een Eiswijn. Dit is de wereldtop op het gebied van dessertwijnen.
Daarnaast heeft Schales een prachtige lijn met droge witte wijnen. Dit is niet bekend in Nederland, maar zeker het proberen waard!
Ik heb zijn twee mooiste droge witte wijnen geselecteerd, waarvan de Schales Weisser Burgunder Auslese trocken in een onafhankelijke Bourgogne Cru-concours opgenomen is in de top tien van 's werelds beste witte wijnen. 

Mild:
1. Dalsheimer muller thurgau Qba  0.75 € 6,50
2. Dalsheimer Siegerrebe Beeren Auslese  0.5 € 15,50
3. Dalsheimer riesling Eiswijn  0.375 € 25,95

Droog:
1. Dalsheimer Weisser Burgunder Spatlese Trocken € 9,50
2. Dalsheimer Weisser Burgunder Auslese Trocken € 12,75

Silvaner half trockner € 6,95
Heel zeldzaam Gelber Muscatteler Trocken € 9,75
Schales Dornfelder Rothwein € 9,00
Schales Cabernet Sauvignon 50% en Merlot 50%, 12 maanden op fust gerijpt. Een jarenlange strijd was nodig maar uiteindelijk is Schales er in geslaagd deze franse druiven in Rheinhessen te kweken. Het resultaat is er ook naar. € 12,50
Schales Spatlese € 9,00
Beeren Auslese, Siegerrebe druif,  dessertwijn 0,375 liter € 13,50
Eiswijn 100 % riesling  0,375 liter € 25,00

 

Weingut Robert Schmitt
Opgericht in 1686 heeft Schmitt zich een reputatie verworven, die er niet om liegt.
Samen met Castell is deze wijnmaker de absolute nummer 1 in het Frankenland.
Frankenwijnen zijn op zijn zachtst gezegd eigenzinnig te noemen. Bijnamen als Steinwijn en Duitse Chablis geven al aan dat dit een droge wijn is. De druiven groeien in de kalk en krijtgronden en geven de Frankenwijn zijn typische frisse en beendroge smaak. Het is ook de enige Duitse mannelijke wijn, wat tot uiting komt in de flesvorm; namelijk de enige echte bocks-beutel, welke later door velen nageaapt werd. 
Frankenwijn heeft een historie sinds het jaar 680 na Christus. Het is ook de wijn van vele Duitse beroemdheden geweest: Goethe, Liszt, Wagner en Bismarck zijn zo wat namen die graag Frankenwijn dronken.
De Frankenlanders vinden hun wijnen zelf ook meer dan uitstekend. Vandaar dat meer dan 90 % van de wijnen in het Frankenland zelf gedronken wordt, ongeveer 7 % in de andere Duitse streken en ten slotte is helaas maar ongeveer 3% voor de export bestemd.
Bruno Schmitt van het wijngoed behoort tot de producenten van de droogste Duitse wijnen.
Zijn wijnen bevatten nog maar een fractie van restzoet, maar toch zijn ze ongekend smaakvol en harmonieus.
Hij is ook de hoofdleverancier aan de vereniging van diabetici in Duitsland.
Ook hier heb ik weer een knaller van een wijn gevonden; zijn Rieslaner Spätlese trocken is zonder overdrijving een kanon van een wijn. Je komt gewoonweg smaakpapillen tekort om dit smaakpallet te behappen.

1. Randersacker Ewig Leben Bacchus Qba € 9,50
2. Randersacker Sonnenstuhl Silvaner Kabinet trocken € 11,45 
3. Randersacker Sonnenstuhl Rieslaner Spätlese trocken € 15,45

 

1. Langwerth Kiedricher Sandgrub Oba trocken 1998 € 7,95

2. Langwerth Hattenheimer Nussbrunnen Riesling kabinet trocken 2003 € 12,50

3. Langwerth Eltviller Sonnenberg Riesling kabinet trocken 2003 € 11,50

§ Voor de kenners: dit zijn topjaargangen in de Rheingau.

 

 

Heredad Ugarte Crianza van de klassiek werkende bodega uit de Rioja streek 
Heeft op menig wijnconcours zijn medailles al verdiend. Levert uiterst betrouwbare en solide kwaliteit. Zonder dat u de hoofdprijs hoeft te betalen. U schenkt gegarandeerd kwaliteit. 
Druiven 92% Tempranillo, 8% Grenache, Deze wijn rust na gisting 15 maanden op Amerikaanseikenhouten vaten. Na botteling nog 6 maanden op de fles gerijpt.
Smaak: stijlvol vervaardigde Rioja waarin de compleetheid opvalt, prikkelend rood fruit vanille hinten, mooie lange nadronk waarin harmonie het sleutelwoord is. 
Rood € 8,75

Dominio de Ugarte Reserva, samengesteld uit 95%
Tempranillo 5% Cabernet Sauvignon een top Rioja Reserva. 
Wellicht de mooiste Rioja die Heredad Ugarta herbergt, uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Na de gisting volgt een 16 maanden durende rijping op Amerikaans eikenhouten vaten, waarna nog 26 maanden lang een fles rijping volgt. 
Rood € 13,50

Dominio de Ugarte Grand Reserva, samengesteld uit 95%
Tempranillo 5% Cabernet Sauvignon een top Rioja Reserva. 
Wellicht de mooiste Rioja die Heredad Ugarta herbergt, uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Na de gisting volgt een 26 maanden durende rijping op Amerikaans eikenhouten vaten, waarna nog 36 maanden lang een fles rijping volgt. Een bijzondere ervaring 
Rood € 23,50

Zomerwijnen uit Spanje
Ideale BBQ vrienden 
Eguren Fresco 
Dit is de onderliggende lijn van Heredad Ugarte. De Bodegas Eguren met de fresco wijnen.
Een 100 % cepage (een druif soort) rood Bobal, wit Viura. Het productieproces is de z.g. Maseration Carbonique oftewel onder koolzuurdruk geproduceerd. Hierdoor blijft de wijn uitzonderlijk fruitig en heeft een lichter alcohol percentage, wit 10,5% rood 11,5% 
Dit is een puur zuivere productie zonder toevoegingen, gaat lang mee en kan een tijdje open blijven staan. Geen doorsnee- of supermarktwijn maar wijn met een eigen karakter. 
Kenmerken: veel fruit, geen scherpte, geen tannine. Doordrinkwijn. 
Prijs rood/wit € 3,75

 

 

Bright Brothers wordt gedreven door de flying wine doctor Peter Bright. Met meerdere wijnbezittingen over de gehele wereld doet Peter Bright precies het omgekeerde wat normaal van flying wine doctors verwacht wordt. Namelijk i.p.v van veel van hetzelfde te produceren legt hij de nadruk op de eigenheid van de streek, het land en de druiven. Geen unificatie maar diversificatie. 

Palmela DOCPalmela DOC uit de Palmela streek bestaat uit 100% Castelao druiven van stokken die een gemiddelde leeftijd van 50 jaar hebben. De druiven worden met de hand geplukt en gefermenteerd in open eiken kuipen gedurende vier dagen. Na fermentatie laat men de druiven drie maanden in de kuip rusten. Daarna volgt een 9 maanden fustrijping. De wijn wordt minimaal gefilterd en krijgt daardoor al snel wijnkristallisatie, hoe meer kristallen hoe beter de wijn en dit levert een uitzonderlijke kwaliteitswijn.
Palmela, wordt gekenmerkt door een volle, vette smaak met een typisch inheems smaakbereik, aangenaam vol met in de afdronk kleine hintjes van laurier. 
Rood € 5,85

Palmela reservaPalmela reserva
 De druiven van de zeer oude stokken, 80 tot 100 jarige struiken leveren met de hand geplukte Castelao druiven. Deze worden gefermenteerd gedurende vier dagen in een open betonnen kuipen, na de gisting wordt de wijn een jaar opgelegd in splinternieuwe, Amerikaans eiken vaten. 
De smaakbeleving is vol weelderig, lekker zacht, gerijpt met uitspringende hinten van vanille met een plezierig terroir in de achtergrond. 
Rood € 8,45

Hearty redHearty red
Dit fruit in het kwadraat combineert op een aangename manier prikkelend fruit met een mooie solide afdronk. Wellicht schuilt het geheim in de opportunistische druiven combinatie n.l. 50% Castelao druiven en 50% Touriga Francesa
Rood € 8,25

Douro TFNDouro TFN 
Vervaardigd van de 70% Touriga Francesa en 30% Touriga Nacional druiven is TFN de vaandeldrager van de Bright brothers. Na met de hand geplukt te zijn worden de druiven drie dagen met de voet getreden. Daarna verdwijnen zij voor drie maanden in de granieten kuip. Daarna wordt de wijn voor drie maanden op nieuw Franseiken vaten opgelegd. Wederom is ook deze wijn minimaal gefilterd. Zeer beperkte oplage, een jaar productie van 9000 flessen. 
Is zeer gewild in Portugal en nu exclusief in Nederland 
Rood € 12,50

Taylor's Port 10 yearsTaylor's Port
Voor de echte Portkenners behoeft Taylor's geen introductie meer. Als er iets is waar wijnschrijvers het met elkaar over eens zijn dan is dat de solide kwaliteit van dit onafhankelijke porthuis. Dat al sinds 1692 de wereldtop op Port gebied aanvoert. 
Taylors selected ruby , Taylors LTV, Taylors 10 years old tawny en 20 years en 40 years old tawny. 
Ruby € 10,50
Late bottled € 15,50
10 years € 23,50
20 years € 46,50
40 years € 95,00


*Echte vintage port op verzoek

 

 

Chateau Valoussiere Rood € 6.95

Afkomstig uit de Languedoc is dit Chateau een schoolvoorbeeld van innovatie en kwaliteit upgrading. Reeds eerder heb ik deze streek aangemerkt als de streek waar Frankrijk een stuk van zijn verloren wijnmarkt zou kunnen terugwinnen. Met name in deze streek worden de laatste 15 jaar enorm goede wijnen gemaakt, voor een nog betaalbare prijs. Deze mooie rode wijn is 60% syrah en 40% grenache.
De wijn rust na gisting 1 jaar op eiken vaten. Ik val normaliter niet voor een Franse syrah/grenache wijn. Ik heb meer met cabernet/merlot wijn. Maar voor deze wijn maak ik een uitzondering. Dit is top, Chateau Valoussiere knalt qua fruit je glas uit, mooi diep van kleur en een heerlijke fluwelige dronk met een evenwichtig lang na hangende afdronk. De wijn is fruitig en zo plezierig, bijna on-Frans, zo lekker.


Chateau Valoussiere Wit € 6.95

Super witte wijn. Volledig handmatig geoogst. 50% roussanne, 30% marsanne, 10% grenache blanc, 10% rolle. Een in het oog springende druivencombinatie. In dit geval is de som veel meer dan de afzonderlijke delen. De wijn is zowel heerlijk fruitig alsmede vettig, met in de afdronk wat kruidigs. 
Een 6 maanden durende fustrijping complementeert de wijn absoluut. Waanzinnig lekker en heel apart. 


Chateau Valoussiere Rosé € 6.95

Wereld rosé. Heeft alles wat een rosé moet hebben. Barst van het fruit. Mooie aangename stevige dronk met wat licht kruidige afdronk. Een van de mooiste rosé wijnen tot nu toe. 


Als absolute uitsmijter heb ik nog een topper voor u. Dit is betaalbare topkwaliteit ten voeten uit.

Chateau de L'Ille Rood € 8.95